Царевични сарми с пиле и стафиди

Дата: 02.09.2004
Източник: Бон Апети
Царевични сарми с пиле и стафиди
 
Необходими продукти:
3 царевици
100 мл прясно мляко
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. риган
1 ч. л. сол
1 с. л. брашно
1 средно голям домат
1 червена чушка
200-250 г пилешки гърди
1 глава лук
50 г маргарин
40 г стафиди
 

Начин на приготвяне:
1
Царевични сарми с пиле и стафидиЦаревиците се почистват, като свежите листа се запарват в кипяща вода за 1-2 минути (докато омекнат), после веднага се потапят в ледено студена вода. Царевицата се настъргва, а кочаните се запазват.
2
Царевични сарми с пиле и стафиди 2Лукът се нарязва наситно. Маргаринът се разтопява в дълбок тиган и след като се сгорещи, в него се запържва лукът. Пилешките гърди се накълцват на дребни късчета и се добавят при омекналия кромид. Пържи се на тих огън около 2 минути.
3
Царевични сарми с пиле и стафиди 3Червената чушка и доматът се наситняват и се добавят към месото. След като течността от зеленчуците се изпари, се поставя брашното. Подправя се със сол, риган и мащерка. Разбърква се, добавят се млякото, царевицата и стафидите. Оставя се да изстине, за да може по-лесно да се завият сармите.
4
Царевични сарми с пиле и стафиди 4Част от запарените царевични листа се накъсват на ивици. Две по две ивиците се връзват една за друга, за да се образуват дълги въженца. Две по две листата се кръстосват и в средата на всеки от "кръстовете" се слага плънка. Завиват се сарми и за да не излезе плънката, се завръзват с ивиците от царевичните листа.
5
Царевични сарми с пиле и стафиди 5На дъното на тенджера се нареждат кочаните и върху тях се поставят сармите. Налива се вряла вода, така че да се покрият кочаните. След като водата кипне, сармите се задушават 1 – 1 1/2 час на тих огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта