Яхния от свинско с лук

Дата: 18.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г месо от свински бут
600 г сварени и обелени картофи
600 г лук
300 мл пилешки бульон
300 мл светла бира
60 мл олио
4 стръка праз лук
3 скилидки чесън
2 дафинови листа
2 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. кафява захар „Мусковадо“
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния от свинско с лукМесото се реже на кубчета, лукът на полумесеци, а празът – на кръгчета.
2
Яхния от свинско с лук 2Свинското се овкусява със сол и черен пипер, овалва се в брашно, изтупва се от излишното и се запържва до златисто в половината олио.
3
Яхния от свинско с лук 3Месото се изважда, а на негово място се слагат нарязаните зеленчуци. Пържат се, докато започнат да се карамелизират.
4
Яхния от свинско с лук 4Тогава месото се връща в съда.
5
Яхния от свинско с лук 5Овкусява се с дафиновите листа, семена ким, сол и черен пипер на вкус. Готви се на слаб огън, под капак, докато месото омекне.
6
Яхния от свинско с лук 6Яхнията се сервира със сварени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2016
Много се хареса на всички - вкусът е балансиран, нито сладък, нито горчив, кимът се усеща съвсем дискретно и на място. Сполучлива рецепта, благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта