Ребра на фурна с печени картофи

Дата: 12.05.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра (патрондаш)
2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
1 с. л. пушен червен пипер
1 с. л. сол
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. бял синап
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. сух лук
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. кимион
за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
50 г кетчуп
20 мл олио
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. пушен лют пипер
1 с. л. кафява захар
сол на вкус
за картофите:
1 кг картофи
50 мл олио
4 с. л. подправка „Заатар“
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Ребра на фурна с печени картофиРебрата се почистват от външната ципа. Захарта се смесва с пушения пипер, чилито, сушените лук и чесън, кориандъра, кимиона, синапа, ригана и сол.
2
Ребра на фурна с печени картофи 2Малка част от сместа се заделя, а с останалата хубаво се натриват ребрата. Оставят се за поне 4 часа, а най-добре – за 12.
3
Ребра на фурна с печени картофи 3След това се увиват стегнато в алуминиево фолио и се пекат 1,5–2 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Фолиото се маха, температурата на фурната се увеличава на 220 градуса, ребрата се поръсват със заделената подправка и се запичат до златисто – за около 10 минути.
4
Ребра на фурна с печени картофи 4Лукът и чесънът за соса се смилат в блендер. Запържват се в олиото, а когато започнат да се карамелизират, се прибавят доматите, кетчупът, захарта, сосът „Уорчестър", лютият пипер и сол на вкус. Готви се на тих огън около 10 минути.
5
Ребра на фурна с печени картофи 5Картофите за гарнитурата се измиват, режат се на лодки, поливат се с олио, поръсват се със сол и подправката „Заатар“ и се разбъркват добре. Разпределят се в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност около 30–40 минути.
6
Ребра на фурна с печени картофи 6Ребрата се поднасят със соса и картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2019
Самите ребра бяха жилави и не се получиха сполучливи. Соса стана перфектен.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
Борислав, ако печката е без функция вентилатор, трябва да увеличиш градусите с още 20.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2016
Ако печката не е вентилаторна , проблем ли е ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта