Ребра на фурна с печени картофи

Пищно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра (патрондаш)
2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
1 с. л. пушен червен пипер
1 с. л. сол
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. бял синап
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. сух лук
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. кимион

за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
50 г кетчуп
20 мл олио
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. пушен лют пипер
1 с. л. кафява захар
сол на вкус

за картофите:
1 кг картофи
50 мл олио
4 с. л. подправка „Заатар“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ребра на фурна с печени картофи
Ребрата се почистват от външната ципа. Захарта се смесва с пушения пипер, чилито, сушените лук и чесън, кориандъра, кимиона, синапа, ригана и сол.
2
Ребра на фурна с печени картофи 2
Малка част от сместа се заделя, а с останалата хубаво се натриват ребрата. Оставят се за поне 4 часа, а най-добре – за 12.
3
Ребра на фурна с печени картофи 3
След това се увиват стегнато в алуминиево фолио и се пекат 1,5–2 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Фолиото се маха, температурата на фурната се увеличава на 220 градуса, ребрата се поръсват със заделената подправка и се запичат до златисто – за около 10 минути.
4
Ребра на фурна с печени картофи 4
Лукът и чесънът за соса се смилат в блендер. Запържват се в олиото, а когато започнат да се карамелизират, се прибавят доматите, кетчупът, захарта, сосът „Уорчестър", лютият пипер и сол на вкус. Готви се на тих огън около 10 минути.
5
Ребра на фурна с печени картофи 5
Картофите за гарнитурата се измиват, режат се на лодки, поливат се с олио, поръсват се със сол и подправката „Заатар“ и се разбъркват добре. Разпределят се в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност около 30–40 минути.
6
Ребра на фурна с печени картофи 6
Ребрата се поднасят със соса и картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2019
Самите ребра бяха жилави и не се получиха сполучливи. Соса стана перфектен.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
Борислав, ако печката е без функция вентилатор, трябва да увеличиш градусите с още 20.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2016
Ако печката не е вентилаторна , проблем ли е ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



147 ДУШИ ОНЛАЙН
Габриела Михайлова се регистрира в сайта.
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: