Доматен коблер

Подходящо овкусени чери домати плътно завити от хрупкава кора
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг чери домати
1 голяма глава лук
4 скилидки чесън
3 с. л. брашно
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
250 г брашно
100 г краве масло
170 мл животинска сметана
1 с. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
3–4 стръка мащерка



Начин на приготвяне:
1
 Доматен коблер
Лукът се нарязва на тънки полумесеци, чесънът и мащерката наситно.
2
 Доматен коблер 2
Зехтинът се загрява и в него се пържи лукът, на умерен огън, докато се карамелизира. Добавя се чесънът и щом и той се запържи, съдът се сваля от котлона.
3
 Доматен коблер 3
В купа се смесват доматите, карамелизизраният лук, брашното. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Пресипва се в тава.
4
 Доматен коблер 4
За тестото се разбъркват брашното, бакпулвера, мащерката и солта.Добавя се студено масло и се притрива с ръце докато се получат трохи.
5
 Доматен коблер 5
Налива се сметаната и се разбърква до получаването на тесто. Разделя се на 5 топки, те се спласкват и се подреждат върху доматите.
6
 Доматен коблер 6
Коблерът се пече за 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се за 20 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: