Хлебчета с бекон и лук

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2013
Хлебчета с бекон и лук
 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
300 мл прясно мляко
150 мл зехтин „Екстра върджин“
30 г жива мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. самардала
1 щипка сол

за плънката:
200 г бекон на резени
2 малки глави червен лук



Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с бекон и лук
Брашното се сипва в купа заедно със солта. Млякото се затопля, добавят се зехтинът и маята се разтваря в течността. Поръсва се захарта.

2
Хлебчета с бекон и лук 2
Течните съставки се наливат при брашното и се замесва меко и гладко тесто за 10–15 минути. Оставя се да втаса, докато удвои обема си – около 30 минути, като купата се покрива с фолио за свежо съхранение.

3
Хлебчета с бекон и лук 3
Беконът се нарязва наситно и се запича на сух тиган, докато пусне мазнина. Добавя се наситненият лук и се готви на слаб огън, докато започне да се карамелизира. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади.

4
Хлебчета с бекон и лук 4
Щом тестото втаса, се разделя на малки парчета от 60 г. Оформят се кръгли, плоски питки. Притискат се в средата и се салага по малко от плънката.

5
Хлебчета с бекон и лук 5
Краищата се завиват навътре, слепват се, така че да се получи топка.

6
Хлебчета с бекон и лук 6
Тя се дооформя с въртеливи движения върху плота. После се издължава леко. Така се приготвят и останалите хлебчета и се подреждат в тава.

7
Хлебчета с бекон и лук 7
Правят се по два леки прореза на всяко и се оставят да втасат, покрити с кърпа, за 15 минути.

8
Хлебчета с бекон и лук 8
Пекат се за 5 минути в загрята на 250 градуса фурна с вентилатор, като се слага съд с вода, за да се образува хрупкава коричка на хлебчетата. После се допичат за още 10 минути на 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2015
Пълнежа може да бъде различен-сирене, салам, запържен лук със сирене, запържени лук и кайма, бекон без да е пържен и др.
7.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Страхотнииии
6.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2014
Направих рецептата с малка промяна-вложих плънката в тестото,после оформих фитили,които засуках като охлюв и се получи страхотен резултат!Вместо бекон може да се използва друг колбас.
5.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2013
Прекрасен резултат, а рецептата изчерпателна. Браво!
4.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2013
И моите станаха много вкусни.Браво за точната рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: