Крем "Брюле" с тиква

Есенен вариант на любимия за мнозина десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 мл животинска сметана
450 г захар
500 г тиква
1 ванилия
7 жълтъка
захар за карамелизиране на вкус


Начин на приготвяне:
1
 Крем \
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета, поръсва се с 300 г захар и се оставя за 1 нощ. След това се сварява в течността, която се е отделила в съда. Отцежда се и се пасира.
2
 Крем \
Сметаната се загрява в касерола заедно със захарта и ванилията.
3
 Крем \
Жълтъците се разбиват и към тях на тънка струйка се добавя първо сметаната, а след това и пюрираната тиква.
4
 Крем \
Готовата смес се разпределя във форми за брюле. Слагат се в подходяща тава, в която се налива кипяща вода. Пече се за 50 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. Охлажда се.
5
 Крем \
Кремът се поднася, като всяка порция се поръсва със захар и се карамелизира с горелка или на грил програма във фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2021
Превъзходно, препоръчвам
5.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2016
Наслада за небцето
4.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2015
Стана приятно, малко повече сладко от необходимото. Количеството е за 9 купички.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
Ани, сметаната се загрява със 150 г захар. С останалото количество захар (300 г) се поръсва тиквата и се оставя така - най-добре за 1 нощ.
2.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2015
Сметаната с колко захар се загрява - 150 гр или 450?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: