Царевичен хляб

Дата: 22.02.2012
Източник: Бон Апети
 Царевичен хляб
 
Необходими продукти:
400 г брашно тип 00
250 г царевичен грис за качамак
1 кубче жива мая (42 г)
1 ч. л. захар
1 с. л. морска сол
4–5 с .л. зехтин
400 мл топла вода
 

Начин на приготвяне:
1
 Царевичен хляб
Маята се смесва с малко от водата, захарта и малко от брашното. Оставя се да шупне на топло.


2
 Царевичен хляб 2
Брашното и грисът се разбъркват в купа и се прави кладенче. В него се изсипва шупналата мая, морската сол, 3–4 с. л. зехтин и останалата вода.


3
 Царевичен хляб 3
Замесва се меко и еластично тесто. Премества се в набрашнена купа и отгоре се слага намазнено фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса, докато удвои обема си (около 1 час).


4
 Царевичен хляб 4
Втасалото тесто се разделя надве и се оформят хлябове. Слагат се в намазнена тава, поръсена с царевичен грис (ако е с незалепвщо покритие – само леко намазнена). Оставят се да втасат (да починат).


5
 Царевичен хляб 5
Намазват се със зехтин, размесен с вода и се пекат в загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.


6
 Царевичен хляб 6
Хлябът се оставя да почине за малко преди да се нареже.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
1.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2013
Получи се и е много, много вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта