Царевичен хляб

Внася разнообразие в избора за тези, които не могат без хляб на масата
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2012
 Царевичен хляб
 
Необходими продукти:
400 г брашно тип 00
250 г царевичен грис за качамак
1 кубче жива мая (42 г)
1 ч. л. захар
1 с. л. морска сол
4–5 с .л. зехтин
400 мл топла вода


Начин на приготвяне:
1
 Царевичен хляб

Маята се смесва с малко от водата, захарта и малко от брашното. Оставя се да шупне на топло.


2
 Царевичен хляб 2

Брашното и грисът се разбъркват в купа и се прави кладенче. В него се изсипва шупналата мая, морската сол, 3–4 с. л. зехтин и останалата вода.


3
 Царевичен хляб 3

Замесва се меко и еластично тесто. Премества се в набрашнена купа и отгоре се слага намазнено фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса, докато удвои обема си (около 1 час).


4
 Царевичен хляб 4

Втасалото тесто се разделя надве и се оформят хлябове. Слагат се в намазнена тава, поръсена с царевичен грис (ако е с незалепвщо покритие – само леко намазнена). Оставят се да втасат (да починат).


5
 Царевичен хляб 5

Намазват се със зехтин, размесен с вода и се пекат в загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.


6
 Царевичен хляб 6

Хлябът се оставя да почине за малко преди да се нареже.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
1.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2013
Получи се и е много, много вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: