24-часова редена мексиканска салата

Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 салата "Aйсберг" (200 г)
200 г царевица
200 г червен боб
100-150 г кашкавал
2 кренвирша
5-6 репички
2 домата
1 морков
200 г заквасена сметана
200 г майонеза
2 щипки риган


Начин на приготвяне:
1
24-часова редена мексиканска салата
Листата на салатата "Айсберг" се накъсват и се заливат със студена вода. След това се нарязват на жулиени и една част се поставят в купа.
2
24-часова редена мексиканска салата 2
Доматите се нарязват на полумесеци, кренвиршите – на кръгчета, кашкавалът – на кубчета, морковът се настъргва.
3
24-часова редена мексиканска салата 3
В купата се редят последователно царевица, червен боб, домати и кренвирши. Покриват се с нов ред домати, ивици салата и настърган морков.
4
24-часова редена мексиканска салата 4
Накрая салатата се поръсва с кубчета кашкавал и се полива с предварително разбитите продукти за дресинга. Оставя се да престои 24 часа в хладилник, след което се украсява с кръгчета репички и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ve6erka коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Ve6erka коментира рецептата Крем „Печено мляко”
horak144 се регистрира в сайта.
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: