Агнеса

Дата: 05.04.2008
Източник: Бон Апети
Агнеса
 
Необходими продукти:
250 г краве масло
2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. орехови ядки
1 ч. ч. брашно
4 яйца
1 пакетче ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
АгнесаБелтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с 2 с. л. пудра захар.
2
Агнеса 2Маслото се разбърква до побеляване с 1 ч. ч. пудра захар.
3
Агнеса 3Слагат се брашното, смлените орехови ядки, разбитите белтъци и ванилията.
4
Агнеса 4Сместа се изсипва в дълбока намазана с масло и поръсена с брашно тава (като ширината на дъното на тавата трябва да е не по-голяма от 20 см). Пече се 40 минути в умерено силна фурна (190 градуса).
5
Агнеса 5Жълтъците се разбиват с останалата пудра захар. Получената глазура се нанася върху изстиналата платка и сладкишът се връща в загрятата на 120 градуса фурна, за да се изсуши.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Агнесата я правим от десетилетия в моето семейство без да слагаме във фурната с глазурата да се изсушава. А след като намажем глазурата я оставяме в хладилник за една нощ да се засуши. Но сега така го правя като Вас! Любим десерт!
2.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Ружа, почти винаги коричката леко се начупва по краищата на този сладкиш, тъй като глазурата се втвърдява. За да избегнеш начупване, може да опиташ да разрежеш готовия сладкиш с нагрят нож, потопен във вода.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2015
Любим сладкиш, чудесна рецепта! Но...много ви моля, младежи, разкрийте как запазвате коричката цяла след нарязване на сладкиша? Поздрави! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


522 ДУШИ ОНЛАЙН
мима се регистрира в сайта.
Елена Танчева се регистрира в сайта.
Biliana Hristova се регистрира в сайта.
Гергана Илиева се регистрира в сайта.
Иво Петков се регистрира в сайта.
тихомир се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Ирландски соден хляб
Силвия Георгиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта