Агнешки главички с подлучен сос "Пиперлия"

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 агнешки главички
1 с. л. захар
1 с. л. червен пипер
1 ч. ч. ябълков оцет
1 ч. ч. олио
2 дафинови листа
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
10 зърна пипер „Меланж”
1 чушка
1 глава лук
2 моркова
5-6 скилидки чесън
1 1/2 ч. л. сол
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка пресен джоджен
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Агнешки главички с подлучен сос \
Агнешките главички се измиват добре и се поставят в тенджера под налягане.
2
Агнешки главички с подлучен сос \
Заливат се с вода и се подправят със сол, черен пипер, дафинови листа, магданоз и джоджен. Варят се 20-30 минути след кипването на водата.
3
Агнешки главички с подлучен сос \
Лукът за соса се почиства, нарязва се на шайби, които се разперват на колелца и се изпържват в нагорещеното олио.
4
Агнешки главички с подлучен сос \
Морковите, чушката и чесънът се нарязват наедро и се прибавят към зачервилия се лук.
5
Агнешки главички с подлучен сос \
Поръсва се с червен пипер и се доливат оцетът и малко топла вода. Вари се на тих огън около 15 минути.
6
Агнешки главички с подлучен сос \
Овкусява се със сол, захар, пипер „Меланж“, дафинови листа и ситно нарязани магданоз и копър.
7
Агнешки главички с подлучен сос \
Обезкостеното месо от агнешките главички се маринова в соса едно денонощие, след което се сервира охладено като мезе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: