Агнешки кебап в було

Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2004
Агнешки кебап в було
 
Необходими продукти:
200–250 г шарено агнешко месо
600–750 г агнешки дроб
3–4 стръка пресен лук
1 яйце
4–5 стръка джоджен
4–5 стръка магданоз
1 филия хляб
4–5 с. л. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
1 агнешко було
4–5 картофа
100 г краве масло
2–3 щипки чубрица
чесън на гранули
пикантен кетчуп на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки кебап в було
Дробът и агнешкото месо се нарязват на много ситни парченца. Пресният лук, джодженът и магданозът се накълцват и се добавят при месото и дроба.
2
Агнешки кебап в було 2
Филията хляб се накисва в млякото, намачква се и заедно с яйцето се изсипва при останалите продукти. Подправя се със солта и черния пипер, разбърква се и се оставя да отлежава 30 минути.
3
Агнешки кебап в було 3
Агнешкото було се поставя в купа с хладка вода, за да се отпусне, след което се нарязва на 12–15 равни части. Взима се от плънката, поставя се в булото и се оформят сарми с големината на кокоше яйце. Внимателно се нанизват на два шиша (по 2–3) и се пекат на скара около 15 минути (или 20–25 минути във фурна при температура 200 градуса).
4
Агнешки кебап в було 4
Необелените картофи се режат на осминки. В купичка се разбъркват разтопеното масло с подправките. Картофите се потапят в соса и се пекат на не много гореща скара около 15 минути, като непрекъснато се обръщат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: