Телешко с арпаджик

Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2004
Телешко с арпаджик
 
Необходими продукти:
600 г телешко от горната част на бута
2 кубчета телешки бульон
1 с. л. доматено пюре
30 г краве масло
5 с. л. олио
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. майорана
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. ч. брашно
1 кг арпаджик
3 моркова
250 г спаначени фетучини


Начин на приготвяне:
1
Телешко с арпаджик
Месото се реже на кубчета. Брашното се смесва с червения пипер, мащерката, майораната, кимиона и солта, разбърква се и в него се овалват кубчетата месо.
2
Телешко с арпаджик 2
В тенджера се слагат олиото и маслото, прибавя се месото и се запържва за 2–3 минути на силен огън. След това котлонът се намалява и на тих огън се задушава 40–50 минути.
3
Телешко с арпаджик 3
След като се задуши месото, се добавят нарязаните на кръгчета моркови, арпаджикът, доматеното пюре, бульонът, виното и малко вода и се оставя на тих огън около 30 минути.
4
Телешко с арпаджик 4

Преди сервиране за гарнитура се сваряват спаначените фетучини.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: