Телешко с арпаджик

Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2004
Телешко с арпаджик
 
Необходими продукти:
600 г телешко от горната част на бута
3 моркова
1 кг арпаджик
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. майорана
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
5 с. л. олио
30 г краве масло
1 с. л. доматено пюре
2 кубчета телешки бульон
250 г спаначени фетучини


Начин на приготвяне:
1
Телешко с арпаджик
Месото се реже на кубчета. Брашното се смесва с червения пипер, мащерката, майораната, кимиона и солта, разбърква се и в него се овалват кубчетата месо.
2
Телешко с арпаджик 2
В тенджера се слагат олиото и маслото, прибавя се месото и се запържва за 2–3 минути на силен огън. След това котлонът се намалява и на тих огън се задушава 40–50 минути.
3
Телешко с арпаджик 3
След като се задуши месото, се добавят нарязаните на кръгчета моркови, арпаджикът, доматеното пюре, бульонът, виното и малко вода и се оставя на тих огън около 30 минути.
4
Телешко с арпаджик 4

Преди сервиране за гарнитура се сваряват спаначените фетучини.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: