Агнешко с грах

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500–600 г обезкостено агнешко
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 ч. л. сол
750 г замразен грах
1 ч. л. червен пипер
1 морков
3 стръка лук
6 с. л. олио
3–4 стръка джоджен
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко с грахМесото се нарязва надребно и се поставя в тенджера с нагорещеното олио.
2
Агнешко с грах 2Лукът се нарязва на кръгчета, морковът – на кубчета. Задушават се заедно с месото 20–30 минути. Ако се наложи, може да се добави малко вода, за да не загори месото.
3
Агнешко с грах 3Подправя се с червения пипер, налива се гореща вода, слага се грахът и след като се посоли, се прибавя доматеното пюре.
4
Агнешко с грах 4В по-малка тенджера се запича брашното с малко вода. Когато е готово, се сипва към месото, за да се сгъсти сосът, оставя се да ври още 5 минути. Преди да се сервира, се поръсва обилно с нарязания надребно джоджен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта