Пълнена агнешка плешка

Отец Васил, храм "Успение Богородично", Самоков
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пълнена агнешка плешка
 
Необходими продукти:
3–4 кг агнешка плешка
масло за намазване
червен пипер на вкус
1 пакетче краве масло
1 връзка лук
сол, магданоз, джоджен, черен и червен пипер на вкус
1 ч. ч. ориз


Начин на приготвяне:
1
Пълнена агнешка плешка
В тиган със сгорещеното масло се изсипва нарязаният наситно лук. Поръсва се с червения пипер, солта, черния пипер, джоджена и магданоза, прибавя се оризът и се запържва. Ако има нужда, се сипва малко вода.
2
Пълнена агнешка плешка 2
В плешката се изрязва джобче, което се запълва с плънката, отворът се зашива.
3
Пълнена агнешка плешка 3
Плешката се поставя в тава, намазва се с маслото и се поръсва с червения пипер. В тавата се изсипва 1 ч. ч. вода и докато се пече месото, през около 20 минути се залива с водата. Ако е покрито с фолио, се пече около час – час и половина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: