Агнешко млечен гювеч

Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2002
Агнешко млечен гювеч
 
Необходими продукти:
750 г обезкостено месо (плешка)
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. л. джоджен
1 глава лук
50 г краве масло
1 с. л. червен пипер
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Агнешко млечен гювеч
Месото се нарязва на кубчета и се запържва за няколко минути.
2
Агнешко млечен гювеч 2
Добавя се нарязан надребно лук, поръсва се със сол. Съдът се затваря и месото се задушава в собствен сос. След като сосът се изпари, месото се поръсва с червен пипер и джоджен и се прехвърля в гювеч.

3
Агнешко млечен гювеч 3
Яйцата се разбиват с кисело мляко.
4
Агнешко млечен гювеч 4
В маслото се запържват за минута брашното и червеният пипер, налива се кафена чашка студена вода и се добавят разбитите яйца.
5
Агнешко млечен гювеч 5
Месото се залива с приготвената смес, гювечът се затваря и ястието се пече 20-30 минути при температура 180 градуса, докато заливката се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: