Агнешко руло „Шехерезада“

Арабска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Агнешко руло „Шехерезада“
 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
2 стръка лук
1 яйце
2 филии хляб
2-3 с. л. зехтин
1-2 ч. л. пюре от люти чушки (лют пипер на вкус)
1 ч. л. кимион
2-3 щипки канела
2-3 щипки бахар
бял пипер и сол на вкус
галета за поръсване
100 г белен шам фъстък
10-12 стръка магданоз
5-6 стръка джоджен


Начин на приготвяне:
1
Агнешко руло „Шехерезада“
Агнешкото месо се обезкостява, нарязва се и се смила на кайма.
2
Агнешко руло „Шехерезада“ 2
Поръсва се с бял пипер и сол на вкус. Добавят се пюрето от люти чушки, кимионът, бахарът, канелата и нарязаният пресен лук.
3
Агнешко руло „Шехерезада“ 3
Филиите хляб се смилат на трохи и се прибавят към останалите продукти заедно с яйцето.
4
Агнешко руло „Шехерезада“ 4
Каймата се омесва с ръце. Разстила се върху поръсена с галета кърпа и се изтънява.
5
Агнешко руло „Шехерезада“ 5
Продуктите за плънката се смилат в блендер и част от сместа се сипва в единия край на каймата.
6
Агнешко руло „Шехерезада“ 6
С помощта на кърпата се завива руло, отново се слага от плънката и рулото се затваря.
7
Агнешко руло „Шехерезада“ 7
Рулото се поставя в подходяща тава, полива се със зехтина и се пече 45-60 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: