Агнешко с бакла

Дата: 14.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг агнешки бут
300 г сушена бакла
1 дафинов лист
200 мл бяло вино
500 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
2 глави лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко с баклаБаклата се накисва във вода и се оставя да набъбне за 8 часа.
2
Агнешко с бакла 2Агнешкият бут се обезкостява.
3
Агнешко с бакла 3Кокалът се запазва за бульон или сос, а месото се нарязва на кубчета.
4
Агнешко с бакла 4Подправя се със сол и черен пипер.
5
Агнешко с бакла 5Полива се със зехтина и се пържи до златисто, на два пъти.
6
Агнешко с бакла 6След това месото се изважда от съда.
7
Агнешко с бакла 7Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва.
8
Агнешко с бакла 8Месото се връща в съда.
9
Агнешко с бакла 9Налива се виното.
10
Агнешко с бакла 10Добавя се зеленчуковият бульон.
11
Агнешко с бакла 11Слагат се отцедената бакла и дафиновият лист.
12
Агнешко с бакла 12Ястието се готви, под капак, докато продуктите омекнат – около 2 часа и 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта