Агнешко в було от морска сол

Съвременна българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
галета за поръсване
4 скилидки чесън
2 шепи спанак
20 мл сметана
1 с. л. зехтин
кокaлът от 1 агнешки бут
2 глави лук
1 глава чесън
10 зелени маслини
10 черни маслини
сос „Уорчестър” и сол на вкус
20 мл сметана
2 кг морска сол
250 г бекон
150 г сирене
1 връзка пресен босилек
лозови листа за покриване
черен пипер на вкус
стръкове див лук и чери домат за украса
1 патладжан
1 жълтък
1 скилидка чесън
1 кубче телешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Агнешко в було от морска сол
Месото се оформя, като се отделят джоланът, котлетната и опашната части, след което се измива и се подсушава. Обезкостява се напълно и в най-дебелата част се правят разрези, така че да се изтъни.
2
Агнешко в було от морска сол 2
Месото се поръсва с черен пипер и върху него се поставят натрошеното сирене и нарязаният наедро пресен босилек. Навива се на руло и се връзва с конец, след което се поставя в намазнена дълбока тава.
3
Агнешко в було от морска сол 3
Рулото се покрива последователно с филии бекон, лозови листа и морска сол. Напръсква се с малко вода и се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пече се около 50 минути.
4
Агнешко в було от морска сол 4
Патладжанът се пече около 25 минути, като предварително се прорязва на няколко места. Изпеченият патладжан се обелва, смесва се с жълтъка, чесъна, сметаната, соса „Уорчестър“ и солта и се пасира.
5
Агнешко в було от морска сол 5
Сместа се излива в намаслена и покрита с галета формичка за печене. Пече се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
Агнешко в було от морска сол 6
Кокалът от агнешкия бут се разрязва на няколко парчета с помощта на сатър и се запържва в загретия зехтин. Добавят се маслините и нарязаните на половини небелени глави лук и чесън и се разбърква.
7
Агнешко в було от морска сол 7
Сипва се червеното вино и се оставя да се редуцира наполовина, след което се прибавя част от разтворения в 500 мл топла вода телешки бульон.
8
Агнешко в було от морска сол 8
Оставя се да се редуцира наполовина, прецежда се и се овкусява със сметаната.
9
Агнешко в було от морска сол 9
Чесънът се запържва в загретия зехтин. Прибавят се спанакът, сметаната и остатъкът от телешкия бульон за соса и се задушава.
10
Агнешко в було от морска сол 10
Изпеченото агнешко се нарязва на филии и се поднася в чинии, като до него се слага пюрето от спанак. Мусът от патладжан се поставя върху спанака и чинията се полива със соса. Украсява се със стръкове див лук и чери домат.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: