Акула със сос от скариди

Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2008
Акула със сос от скариди
 
Необходими продукти:
2 котлета от акула
2 тигрови скариди
1 картоф
2 с. л. орехи
1-2 с. л. зехтин
1 ч. л. краве масло
лимонов сок, бял пипер и сол на вкус
1 щипка розмарин
10-12 коктейлни скариди
1 ивица бекон
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. бяло вино
5-6 с. л. течна сметана
1 ч. л. краве масло
1 щипка розмарин
1 щипка куркума


Начин на приготвяне:
1
Акула със сос от скариди
Котлетите се овкусяват със сол и лимонов сок и се оставят да престоят малко.
2
Акула със сос от скариди 2
Запържват се леко в зехтин. Поръсват се с бял пипер, след което се пекат на слаба фурна (150 градуса) 20 минути.
3
Акула със сос от скариди 3
Картофът се сварява. Беконът се нарязва на ивички, а чесънът – наситно.
4
Акула със сос от скариди 4
Маслото за соса се загрява и в него се задушават беконът и чесънът.
5
Акула със сос от скариди 5
Добавят се ореховите ядки и се разбърква.
6
Акула със сос от скариди 6
Сипва се бялото вино и се слагат коктейлните скариди.
7
Акула със сос от скариди 7
Поръсва се с куркума, сол и розмарин и постепенно се налива сметаната.
8
Акула със сос от скариди 8
Тигровите скариди се запържват в масло и се подправят със сол и розмарин.
9
Акула със сос от скариди 9
Изпечените котлети се поставят в порционна чиния върху канапе от шайби сварен картоф.
10
Акула със сос от скариди 10
Поливат се със соса от скариди и бекон и се гарнират с тигрови скариди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: