Алфахорес

Хрупкави бисквити, слепени с дулсе де лече
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г царевично нишесте
200 г брашно
200 г краве масло (меко)
150 г пудра захар
30 мл тъмен ром
1 консерва „Дулсе де лече“ (сладко от кондензирано мляко)
3 жълтъка
кората от 1 лимон
1 ванилия



Начин на приготвяне:
1
Алфахорес
Маслото се разбива със захарта, ванилията и настърганата лимонова кора.
2
Алфахорес 2
Добавят се жълтъците и ромът, и отново се разбива с миксер.
3
Алфахорес 3
Към тях се сипват брашното и нишестето и се разбърква с шпатула, а после и с ръце – трябва да се получи твърдо, ронливо тесто.
4
Алфахорес 4
Увива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 1 час. След това върху набрашнен плот се разточва на кора с дебелина от около половин сантиметър.
5
Алфахорес 5
С помощта на метален пръстен от тестото се изрязват кръгове.
6
Алфахорес 6
Подреждат се в тави и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – за 8–10 минути.
7
Алфахорес 7
Охлаждат се, мажат се с дулсе де лече и се слепват.
8
Алфахорес 8
Поръсват се с пудра захар и се поднасят.


Съвет:
По желание страните на слепените сладки се овалват в кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2018
Мария, не препоръчваме такава замяна, тъй като сладките може да станат прекалено трошливи и да се разпадат, макар че има масло и яйца в тестото. Царевичното брашно, както и оризовото не съдържат глутен, за разлика от пшеничното, а глутенът действа като лепилото и е важен.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
Сладките изглеждат страхотно, но може ли бялото брашно да се замени с оризово и в какво съотношение?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: