Ароматен ориз "Басмати"

Гост: Александър Неделчев, директор "Маркетинг и продажби" на търговска верига "Пикадили"
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2007
Ароматен ориз
 
Необходими продукти:
400 г ориз "Басмати"
40 г краве масло
5-6 скилидки чесън
1 глава лук
1 с. л. настърган джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Ароматен ориз
Оризът се изплаква шест пъти, за да се отстрани нишестето.
2
Ароматен ориз
Залива се с гореща вода и се оставя да престои около 10 минути.
3
Ароматен ориз
Лукът и скилидките чесън се нарязват наедро и се задушават в загрятото масло, като се посоляват леко.
4
Ароматен ориз
Прибавя се настърганият джинджифил.
5
Ароматен ориз
Сипва се оризът заедно с водата, в която е киснал.
6
Ароматен ориз
Долива се малко вода и оризът се оставя да къкри на тих огън, без да се разбърква, до кулинарна готовност.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Ароматен ориз Басмати с кедрови ядки, стафиди, куркума и агнешки ребърца :-))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: