Арт мусака

Гост: Стефан Данаилов
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2003
Арт мусака
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1/2 кг кайма (40% свинско, 60% телешко)
150-200 мл прясно мляко
1 жълтък
50 г краве масло
2 глави кромид лук
1-2 домата
2-3 с. л. олио
масло за намазване
магданоз, копър, бял пипер и чубрица на вкус



Начин на приготвяне:
1
Арт мусака
Лукът за плънката се нарязва и се запържва за 1-2 минути в сгорещеното олио. Каймата се овкусява с подправките и се прибавя към запържения лук.
2
Арт мусака 2
Картофите се сваряват в кипнала подсолена вода, пюрират се и се добавят млякото, маслото и жълтъкът. Бърка се, докато се получи пухкаво пюре и се посолява.
3
Арт мусака 3
Тава за печене се намаслява и по дъното й се разпределя 1/3 от картофеното пюре. Върху него се слага от запържената кайма, нанася се втори пласт пюре и отново кайма. Отгоре се покрива с пюре и хубаво се замазва.
4
Арт мусака 4
Доматите се нарязват на шайби и се подреждат върху пюрето. Пече се при температура 180 градуса около 30-40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: