Айвар

Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2002
Айвар
 
Необходими продукти:
10-12 червени чушки
500 г патладжан
1/2 ч. ч. олио (100 мл)
1 глава лук
3 скилидки чесън
2-3 с. л. лимонов сок
2-3 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Айвар
Чушките и патладжаните се изпичат, поставят се в тенджера и се оставят да престоят покрити 20-30 минути. След това се белят, почистват се от семките и се пюрират.
2
Айвар 2
Ситно нарязаният лук се запържва леко в половината олио. Прибавя се останалото олио, леко намачканият чесън и се изсипва при пюрираните чушки и патладжани.
3
Айвар 3
Сместа се пюрира и се поръсва с лимонов сок и ситно нарязан магданоз. Предястието се сервира добре охладено.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: