Гъбена супа с картофи
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
20.03.2024 Открих рецептата, докато търсех приложение на една кутийка кладница и парче контрафиле, така че я нагодих, с намерението да я повторя точно следващия път. Но стана доста вкусно и по моя естремно опростен начин, затова го споделям. Пасирах солта, лимоновата кора, джинджифила, чесъна и лука, една част прехвърлих в чопър, където смелих с контрафилето и получих сместа за топчета, без яйцето. Към останалата смес добавих всички жилави части на кладницата, пасирах отново, запържих това за по-малко от минута и налях вода. Бульонът беше много вкусен, като завря пуснах топчетата и след малко и фиде, добавих и лимонов сок. Доста „побългарена“, обаче беше вкусно и ще пробвам с удоволствие и оригиналната рецепта. Благодаря!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
06.11.2014 ок
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...