Баклава на лалета

Дата: 16.12.2011
Източник: Бон Апети
Баклава на лалета
 
Необходими продукти:
1/2 пакет точени кори
1/2 ч. ч. печен шамфъстък
1/2 ч. ч. печени орехи
1/2 ч. ч. печени бадеми
3 с. л. захар
кората от 1 лимон
кората от 1 портокал
3 с. л. краве масло
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
1 щипка сол
масло за намазване на корите
за сиропа:
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. мед
сокът от 1 портокал
сокът от 1 лимон
1 ч. ч. вода
 

Начин на приготвяне:
1
Баклава на лалета
Ядките се смесват в блендер, смилат се и се слагат в купа.


2
Баклава на лалета 2
Слагат се разтопеното масло и захарта.


3
Баклава на лалета 3
Настъргават се кората от лимон и портокал и се поръсват канелата, джинджифила и солта. Разбърква се добре.


4
Баклава на лалета 4
Взимат се 4 от корите, режат се на три правоъгълника и после всеки се разделя надве. Получените квадрати се мажат с масло и се слагат по 4 един върху друг, под формата на ветрило.


5
Баклава на лалета 5
Всяко ветрило се слага в алуминиева формичка и се притиска добре към стените й. Във всяка кошничка се слага по 1 лъжица от сместа с ядките. Пекат се за около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

 


6
Баклава на лалета 6
В касерола се налива водата и се прибавят захарта, меда, сока от портокала и след това от лимона. Когато кипне, огънят се намалява и се оставя сиропът да се сгъсти.


7
Баклава на лалета 7
Когато кошничките изстинат, се налива по 1 ч. л. от топлия сироп във всяка от тях. Щом го попият, се слага по още една лъжица.


8
Баклава на лалета 8
Преди поднасяне баклавата трябва да престои поне 5 часа на студено.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
трябва да се сложи вода в тавата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта