Уолдорф пудинг

Десерт от менюто на 'Титаник'
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2011
Уолдорф пудинг
 
Необходими продукти:
240 г брашно
100 г захар
3 с. л. краве масло
250 мл прясно мляко
2 яйца
2 ябълки
1 ч. ч. орехи
1/2 ч. ч. златни стафиди
2 с. л. бакпулвер
1 ванилия
1/2 ч. л. сол
масло за намазване
брашно за поръсване

за соса:
1/2 ч. ч. захар
2 жълтъка
1 ч. ч. готварска сметана
1 с. л. настъргана лимонова кора
1/2 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Уолдорф пудинг

В купа се смесват брашното, захарта, солта, разтопеното масло, млякото, ванилията, бакпулвера, яйцата, орехите, стафидите, предварително накиснати в малко ром и вода и нарязаните на кубчета ябълки.

 


2
Уолдорф пудинг 2

Разбърква се добре и сместа се сипва в намазани с масло и поръсени с брашно купички за брюле. Поставят се в тава с малко вода на дъното. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути до 1 час.


3
Уолдорф пудинг 3

Захарта и водата за соса се кипват, докато се получи захарен сироп. Разбитите жълтъци се прибавят на тънка струйка. Сосът се ароматизира с лимоновата кора и се оставя да се охлади, покрит с фолио за свежо съхранение. После се смесва с разбитата на лека пяна сметана.


4
Уолдорф пудинг 4

Пудингите се изваждат от купичките и се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Мммм, разкошен е! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2014/09/waldorf-pudding-dessert-aus-dem-12.html
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Много лесен и вкусен!
1.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2013
Свежо! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: