Сладка баница с дюли и жито

Постна баница за Бъдни вечер
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2011
Сладка баница с дюли и жито
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори печени на сач
3–4 дюли
1 ч. ч. жито (грухана пшеница)
1/2 ч. ч. счукани орехи
50 г захар
1/2 ч. ч. мед
2 ванилии
1 ч. л. канела
3 ч. ч. студена вода

за сиропа:
100 г захар
сокът и кората от 1/2 лимон
100 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Сладка баница с дюли и жито

Житото се измива и се слага да се вари с водата за 40 минути. След това съдът се сваля от котлона и се оставя затворен, докато житото набъбне и поеме водата. Когато е готово се сипва в купа и към него се прибавят меда, канелата, орехите и ванилиите. Дюлите се почистват, нарязват се на кубчета и се задушават в малко вода заедно със захарта. Те също се слагат при житото. Всичко се разбърква.


2
Сладка баница с дюли и жито 2

Корите се разгъват и във всяка се слага от плънката. Завиват се на руло. Подреждат се в тава и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути, до златисто. Баницата се изважда, напръсква се с вода и се покрива с кърпа да омекне.


3
Сладка баница с дюли и жито 3

Продуктите за сиропа се слагат в съд на котлона. Изчаква се течността да кипне и захарта да се разтопи. Баницата се залива и се оставя добре да попие преди да се поднесе.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
В баницата не се ползва мазнина, няма грешка :)Това обаче не ощетява превъзходният й вкус:)Ако ползвате тава с незалепващо покритие и дъното не е необходимо да се намазнява.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотна рецепта,стана много вкусна, сладка и ароматна баница!!!.Аз сложих мазнина само на дъното на тавата ,не съм мазала корите.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Защо така никъде не е отберязано дали се слага мазнина? Дори и тавичката ли не се намаслява?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: