Българска пица

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2001
Българска пица
 
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
1/2 пакетче суха инстантна мая за хляб
1/2 ч. л. сол
1 1/2 с. л. олио
1 1/2 ч. ч. вода
1 малка глава лук
1/4 буркан домати
2 с. л. олио
5 с. л. червено вино
1/4 ч. л. сол
2 кренвирша
150 г кашкавал
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Българска пица
Брашното се пресява върху плот. В средата се оформя кладенче, сипват се олиото, солта и маята. Замесва се с дървена лъжица, след това се меси 10- 15 минути, като няколко пъти се удря в масата.
2
Българска пица 2
Полученото меко и пухкаво тесто се оставя да втаса, след което се разточва и се поставя в намаслена тава.
3
Българска пица 3
Доматеният сос се приготвя, като нарязаният наситно лук се запържва в олиото за 2 минути. Налива се виното и след като се изпари, се поставят доматите и подправките. Ври 5-10 минути.
4
Българска пица 4
Доматеният сос се разпределя върху тестото, отгоре се покрива с нарязани на колелца кренвирши и с филийки кашкавал. Поръсва се с чубрица. Пече се 10-15 минути в максимално сгорещена фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: