Бан ми (виетнамска багета)

Пухкави хлебчета от два вида брашно
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно (+ за замесване)
60 г оризово брашно
2 ч. л. суха мая
2 ч. л. захар
2 ч. л. сол
320 мл вода (топла)


Начин на приготвяне:
1
Бан ми (виетнамска багета)
Маята се разтваря във водата.
2
Бан ми (виетнамска багета) 2
В купа се смесват двата вида брашно, захарта и солта. Прави се кладенче, в което се излива разтворената мая.
3
Бан ми (виетнамска багета) 3
Разбърква се, прехвърля се на плота и се замесва гладко и сравнително лепкаво тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
4
Бан ми (виетнамска багета) 4
Разделя се на 6 равни части. Всяко парче се изтънява. Двата къси края се прихлупват леко навътре, след това се завиват рула по дължина.
5
Бан ми (виетнамска багета) 5
Оставят се да втасат, докато удвоят обема си. По дължината на всяко хлебче с тънък нож се прави лек прорез.
6
Бан ми (виетнамска багета) 6
Фурната се загрява на 220 градуса с вентилатор. На дъното се слага съд с камъни и се оставя за поне 30 минути, камъните да се нагорещят много добре. Тавата с багетите се слага по средата на фурната върху решетка. Камъните се пръскат вода, за да се образува пара.
7
Бан ми (виетнамска багета) 7
Хлебчетата се пекат 12–15 минути, като камъните се пръскат с вода поне още два пъти.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2021
Сориии, не багери, а багети.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2021
Много вкусни багери. С приятно хрупкава коричка и пухкава средичка. Стават и като допълнение към вечерята и за сандвичи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: