Бананов кейк с лешникова глазура

Подходящ за празници и делници
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2013
Бананов кейк с лешникова глазура
 
Необходими продукти:
1 1/4 ч. ч. брашно
1 яйце
3/4 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. прясно мляко
60 г краве масло
20 мл олио
200 г добре узрели банани
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
3–4 с. л. прясно мляко за напояване на блата
за глазурата:
1/2 ч. ч. лешников тахан
4 с. л. краве масло
2 с. л. пудра захар



Начин на приготвяне:
1
Бананов кейк с лешникова глазура

За блата се смесват брашното, бакпулверът и содата.

 


2
Бананов кейк с лешникова глазура  2

В друга купа се разбиват маслото и захарта. Към тях (маслото и захарта) се добавя яйцето. След това олиото, бананите нарязани на шайби и млякото.

 


3
Бананов кейк с лешникова глазура  3

Към течните съставки се добавят сухите. Бърка се до получаването на хомогенна смес.

 


4
Бананов кейк с лешникова глазура  4

Сипва се във форма за кейк, с диаметър 26 см, покрита с пергаментова хартя и се пече в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути. След това се охлажда.

 


5
Бананов кейк с лешникова глазура  5

Таханът, маслото и захарта за глазурата се разбиват добре.

 

 


6
Бананов кейк с лешникова глазура  6

Готовият кейк се сиропира с мляко и се покрива с глазурата. Оставя се да стегне и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2014
Много лесно и вкусно, а лешниковият тахан е много вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2014
Уникален десерт.. Ще го направя отново.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2013
Новият ни любим десерт :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: