Баница с червена киноа, спанак и козе сирене

Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 01.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
150 г Червена киноа Krina
200 г козе сирене
200 г спанак
300 мл вода
1 яйце
50 г галета
4 с. л. олио (+ 70 мл за намазване)
1 връзка пресен лук
1 ч. л. сол

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Налейте водата в касерола, сложете измитата и отцедена Червена киноа Krina и 1/2 ч. л. сол. Похлупете и варете 20 минути на тих огън, от момента на завиране.
2
В голям тиган загрейте 4 с. л. олио и сотирайте за 2 минути нарязания пресен лук.
3
Добавете измития и почистен, едро нарязан спанак и задушете до омекване, като разбърквате често.
4
Смесете охладените спанак и киноа, добавете натрошеното сирене, яйцето, галетата, останалата сол и разбъркайте.
5
Разстелете една кора за баница, намажете я с олио и покрийте отгоре с друга кора. Намазнете и нея и в единия край сложете от сместа по цялата дължина. Завийте на руло.
6
Подредете завитите кори в намаслена тава.
7
Намажете баницата с мазнина и печете 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


8
Баница с червена киноа, спанак и козе сирене 8
Извадете баницата от фурната, поръсете с малко вода и покрийте с фолио и чиста кърпа, за да се задуши.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: