Содена питка с мак

Вкусна, лесна и бърза питка за студените зимни дни
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 22.11.2017
Содена питка с мак
 
Необходими продукти:
1 яйце
1 ч. л. сол
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
3 с. л. олио
1 ч. л. захар
3 с. л. маково семе
3 ч. ч. брашно


Начин на приготвяне:
1
Яйцето се разбива със солта.
2
Към него се прибавя шупналото кисело мляко със содата. Разбърква се добре.
3
След това се прибавят и останалите продукти - олиото, захарта и маковото семе. Разбърква се отново.
4
Малко по малко се прибавя и брашното, докато замесите меко тесто.
5
Слагате питката в тава, застлана с хартия за печене. (Аз украсих питката с печат, който имам от моята прабаба, но това не е задължително.)
6
Печете около 20–25 минути в предварително загрята на 180–200 градуса фурна.


Съвет:
Порциите са в зависимост от това, дали ще си похапнете питката само с масълце и шарена сол или ще бъде като добавка към вашето основно ястие. Но според мен са за около 4–6 човека.

Надявам се да ви хареса моята интерпретация на тема содена питка!

Добър апетит !
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: