Банички с месо и терияки сос

Баница с кайма в азиатски вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г кайма от свинска плешка
30 г пресен джинджифил
12 бр. точени кори
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1/2 глава лук
1 белтък
черен сусам за поръсване
50 мл олио (+ за намазване)
50 мл Терияки сос със сусам

за соса:
2 стръка пресен лук
2 с. л. тъмен балсамов оцет
2 с. л. сусамово олио
2 с. л. рибен сос
2 с. л. соев сос
1 с. л. печен сусам
1 ч. л. лют червен пипер

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Банички с месо и терияки сос
Чушката и лукът се режат на малки кубчета, джинджифилът се настъргва, а чесънът се накълцва.
2
Банички с месо и терияки сос 2
Зеленчуците се запържват за кратко в загрято олио.
3
Банички с месо и терияки сос 3
Изсипва се каймата, запържва се, добавя се терияки сосът и се разбърква.
4
Банички с месо и терияки сос 4
Три точени кори се поставят една върху друга, като се мажат с олио. Нарязват се на 3 дълги ленти.
5
Банички с месо и терияки сос 5
Върху всяка лента се слага по малко от каймата и се завива на руло.
6
Банички с месо и терияки сос 6
Рулцата се поставят в тава, намазват се с разбит белтък и се поръсват с черен сусам.
7
Банички с месо и терияки сос 7
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 15 минути.
8
Банички с месо и терияки сос 8
Тъмният балсамов оцет се смесва с рибния сос, сусамовото олио, соевия сос, печения сусам, лютия пипер и нарязания на ситно пресен лук.
9
Банички с месо и терияки сос 9
Баничките се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2017
Чудни банички
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: