Хлебчета с чесново масло

Златисти и пухкави
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
100 г краве масло (със стайна температура)
300 мл вода (топла)
30 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. суха мая
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. риган

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с чесново масло
Маята и захарта се разтварят във водата.
2
Хлебчета с чесново масло 2
Брашното и 1 ч. л. сол се разбъркват в купа.
3
Хлебчета с чесново масло 3
Наливат се зехтинът и водата с маята.
4
Хлебчета с чесново масло 4
Замесва се гладко и еластично тесто. Оформя се на топка, поръсва се с брашно и се оставя да втаса.
5
Хлебчета с чесново масло 5
След това се разделя на 12 топки, които се подреждат в тава. Оставят се да втасат повторно.
6
Хлебчета с чесново масло 6
Чесънът се стрива на паста и се разбърква с маслото, заедно с ригана и 1 1/2 ч. л. сол.
7
Хлебчета с чесново масло 7
Втасалите хлебчета се намазват с половината от ароматното масло. Пекат се 5 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. След това температурата се намалява на 180 градуса и се допичат за 8–10 минути.
8
Хлебчета с чесново масло 8
Изваждат се от фурната и се намазват с останалото ароматно масло, докато са още топли.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2019
село
10.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2019
супер!!!
9.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2019
Меко казано ФАНТАСТИЧНИ!
8.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2018
Много вкусни!
7.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Последното
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: