Хлебчета с чесново масло

Дата: 02.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
100 г краве масло (със стайна температура)
300 мл вода (топла)
30 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. суха мая
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с чесново маслоМаята и захарта се разтварят във водата.
2
Хлебчета с чесново масло 2Брашното и 1 ч. л. сол се разбъркват в купа.
3
Хлебчета с чесново масло 3Наливат се зехтинът и водата с маята.
4
Хлебчета с чесново масло 4Замесва се гладко и еластично тесто. Оформя се на топка, поръсва се с брашно и се оставя да втаса.
5
Хлебчета с чесново масло 5След това се разделя на 12 топки, които се подреждат в тава. Оставят се да втасат повторно.
6
Хлебчета с чесново масло 6Чесънът се стрива на паста и се разбърква с маслото, заедно с ригана и 1 1/2 ч. л. сол.
7
Хлебчета с чесново масло 7Втасалите хлебчета се намазват с половината от ароматното масло. Пекат се 5 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. След това температурата се намалява на 180 градуса и се допичат за 8–10 минути.
8
Хлебчета с чесново масло 8Изваждат се от фурната и се намазват с останалото ароматно масло, докато са още топли.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Последното
6.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2018
Хлебчетата станаха много вкусни! Препоръчвам!
5.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2017
Много вкусни!
4.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2017
Не бях правила толкова пухкави хлебчета до сега. Горещо препоръчвам! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2017
Атина Иванова, тестото се меси 10 минути, а времето за втасване зависи от температурата в помещението, като може да продължи от 30 минути до 1 час. Ако в стаята е по-топло, тестото втасва по-бързо. Ако е по-студено, съответно - по-бавно. Принципно тестото е втасало, когато удвои обема си.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта