Варварски хляб

Дата: 03.07.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
сусам за поръсване
за глазурата:
180 мл вода
1 ч. л. брашно
1 ч. л. сода
 

Начин на приготвяне:
1
Варварски хлябМаята се разбърква със 125 мл топла вода и захарта. Оставя се да шупне.
2
Варварски хляб 2Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Наливат се шупналата мая и 200 мл топла вода. Замесва се меко, леко лепкаво тесто.
3
Варварски хляб 3Разделя се на 2 части, които се поставят в тави, поръсени с брашно. Покриват се, за да не хващат кора и се оставят да втасат.
4
Варварски хляб 4След това тестените топки се изтъняват с ръце, така че да се получат правоъгълни парчета тесто. Оставят се да втасат, като се покриват.
5
Варварски хляб 5Водата, брашното и содата се загряват на котлона, докато сместа кипне. Охлажда се.
6
Варварски хляб 6Върху тестото с пръсти се правят декоративни ивици - бразди. Оставя се да почине за 15 минути.
7
Варварски хляб 7Маже се с глазурата, поръсва се със сусам и хлябът се пече 10–12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2017
Направих го с брашно от спелта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карина Младенова се регистрира в сайта.
Ренета Петрова се регистрира в сайта.
Диана Гочева коментира рецептата Лесен кекс
Berry_Diana се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта