Варварски хляб

Хрупкав и ароматен
Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
сусам за поръсване

за глазурата:
180 мл вода
1 ч. л. брашно
1 ч. л. сода


Начин на приготвяне:
1
Варварски хляб
Маята се разбърква със 125 мл топла вода и захарта. Оставя се да шупне.
2
Варварски хляб 2
Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Наливат се шупналата мая и 200 мл топла вода. Замесва се меко, леко лепкаво тесто.
3
Варварски хляб 3
Разделя се на 2 части, които се поставят в тави, поръсени с брашно. Покриват се, за да не хващат кора и се оставят да втасат.
4
Варварски хляб 4
След това тестените топки се изтъняват с ръце, така че да се получат правоъгълни парчета тесто. Оставят се да втасат, като се покриват.
5
Варварски хляб 5
Водата, брашното и содата се загряват на котлона, докато сместа кипне. Охлажда се.
6
Варварски хляб 6
Върху тестото с пръсти се правят декоративни ивици - бразди. Оставя се да почине за 15 минути.
7
Варварски хляб 7
Маже се с глазурата, поръсва се със сусам и хлябът се пече 10–12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2020
Половината от водата замених с прясно мляко, а в глазурата сложих и масло - много вкусен се получи!
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2017
Направих го с брашно от спелта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neycho Koev се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Банош
milenka сготви Банош
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: