Тарт с праз и гъби

Дата: 30.11.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
125 мл олио
1/4 ч. л. сол
за плънката:
300 г печурки
150 мл растителна сметана
2 скилидки чесън
2 стръка праз
2 с. л. зехтин
100 г сурово кашу
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. дижонска горчица
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с праз и гъбиБрашното се разбърква с олиото и солта до получаването на трохи. Добавят се 125 мл студена вода и се бърка до хомогенизиране. Завива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 30 минути.
2
Тарт с праз и гъби 2Тестото се разточва и се поставя във форма за тарт с подвижно дъно, излишното се изрязва. Покрива се с лист хартия за печене и морска сол.
3
Тарт с праз и гъби 3Пече се 10–15 минути на 180 градуса. Охлажда се.
4
Тарт с праз и гъби 4Кашуто се накисва за една нощ в студена вода. След това се отцежда и се измива. Смила се в блендер, заедно със сметаната, нишестето, чесъна, горчицата, индийското орехче, сол и черен пипер.
5
Тарт с праз и гъби 5С получения крем се намазва изпеченият блат.
6
Тарт с праз и гъби 6Празът се почиства и се реже на шайби. Гъбите се обелват и се режат на тънко. Празът и гъбите се разбъркват.
7
Тарт с праз и гъби 7Изсипват се върху крема.
8
Тарт с праз и гъби 8Залива се със зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се пече около 30 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2020
Любима рецепта на всички удома!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Нина СК коментира рецептата Тарт с лешници и круши
Цеца Брънчева се регистрира в сайта.
Mina Penkova Pette Sezona се регистрира в сайта.
Диана Игнатска коментира рецептата Салата „Цезар“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта