Тарт с праз и гъби

Перфектен за обяд и за вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
125 мл олио
1/4 ч. л. сол

за плънката:
300 г печурки
150 мл растителна сметана
2 скилидки чесън
2 стръка праз
2 с. л. зехтин
100 г сурово кашу
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. дижонска горчица
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тарт с праз и гъби
Брашното се разбърква с олиото и солта до получаването на трохи. Добавят се 125 мл студена вода и се бърка до хомогенизиране. Завива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 30 минути.
2
Тарт с праз и гъби 2
Тестото се разточва и се поставя във форма за тарт с подвижно дъно, излишното се изрязва. Покрива се с лист хартия за печене и морска сол.
3
Тарт с праз и гъби 3
Пече се 10–15 минути на 180 градуса. Охлажда се.
4
Тарт с праз и гъби 4
Кашуто се накисва за една нощ в студена вода. След това се отцежда и се измива. Смила се в блендер, заедно със сметаната, нишестето, чесъна, горчицата, индийското орехче, сол и черен пипер.
5
Тарт с праз и гъби 5
С получения крем се намазва изпеченият блат.
6
Тарт с праз и гъби 6
Празът се почиства и се реже на шайби. Гъбите се обелват и се режат на тънко. Празът и гъбите се разбъркват.
7
Тарт с праз и гъби 7
Изсипват се върху крема.
8
Тарт с праз и гъби 8
Залива се със зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се пече около 30 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2021
Интересно предложение. Сосът от кашу е нещо невероятно.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2020
Любима рецепта на всички удома!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ka Li Na коментира рецептата Чийзкейк с тиква
Ka Li Na се регистрира в сайта.
Ралица Русева се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Супа от кестени
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: