Роти прата

Вкусни плоски хлебчета
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
50 г гхи (пречистено масло)
125 мл прясно мляко (топло)
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
олио за намазване



Начин на приготвяне:
1
Роти прата
Брашното се смесва с пречистеното масло и се претрива с пръсти, докато се получат трохи.
2
Роти прата 2
Млякото се разбърква със солта, захарта и 80 мл топла вода.
3
Роти прата 3
Налива се при брашното и се замесва меко тесто.
4
Роти прата 4
Разделя се на 12 топки и се поставя в тава, намазана с олио. Тестото също се маже с олио, покрива се с кърпа и се оставя да почине 30 минути.
5
Роти прата 5
След това всяка топка се изтънява много добре с точилка или се дърпа с ръце.
6
Роти прата 6
Разточените питки се прегъват като пакетчета.
7
Роти прата 7
Пекат се върху намазана с олио сгорещена плоча, до златисто, от двете страни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: