Роти прата

Дата: 14.11.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
50 г гхи (пречистено масло)
125 мл прясно мляко (топло)
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Роти пратаБрашното се смесва с пречистеното масло и се претрива с пръсти, докато се получат трохи.
2
Роти прата 2Млякото се разбърква със солта, захарта и 80 мл топла вода.
3
Роти прата 3Налива се при брашното и се замесва меко тесто.
4
Роти прата 4Разделя се на 12 топки и се поставя в тава, намазана с олио. Тестото също се маже с олио, покрива се с кърпа и се оставя да почине 30 минути.
5
Роти прата 5След това всяка топка се изтънява много добре с точилка или се дърпа с ръце.
6
Роти прата 6Разточените питки се прегъват като пакетчета.
7
Роти прата 7Пекат се върху намазана с олио сгорещена плоча, до златисто, от двете страни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Картофи с праз на фурна
Анна коментира рецептата Топла салата с царевица
Анна коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Петя Петкова коментира рецептата Спаначено суфле
Диляна Петкова се регистрира в сайта.
тет коментира рецептата Боб със зеле на фурна
Аделина Въчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта