Пълнозърнест соден хляб

По рецепта от ирландската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г пълнозърнесто брашно
175 г бяло брашно
2 с. л. овесени ядки
450 мл мътеница
1 с. л. кафява захар
1 1/2 ч. л. сода
1 ч. л. сол

за маслото:
150 г краве масло (меко)
2 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест соден хляб
Двата вида брашно и овесените ядки се смесват в купа със солта и захарта.
2
Пълнозърнест соден хляб 2
Мътеницата и содата се разбъркват и се наливат към сухите съставки.
3
Пълнозърнест соден хляб 3
Бързо се замесва лепкаво тесто, което не трябва да се меси много.
4
Пълнозърнест соден хляб 4
Оформя се на топка и се поставя върху лист хартия. По повърхността му се прави прорез във формата на кръст.
5
Пълнозърнест соден хляб 5
Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. В нея се поставя съд с дебело дъно, да се нагорещи добре. Тестото се слага в съда и се пече до готовност – около 35 минути.
6
Пълнозърнест соден хляб 6
Маслото се разбива с миксер, заедно със солта и пипера. Когато стане пухкаво, се разбърква с наситнения пресен лук.
7
Пълнозърнест соден хляб 7
Хлябът се поднася с ароматното масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: