Бърз ябълков сладкиш

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.12.2014
Бърз ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
3 ябълки
2 яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. захар
2/3 ч. ч. масло
1/4 ч. л. бакпулвер
2 ванилии


Начин на приготвяне:
1
Първо трябва да подготвите продуктите. Маслото трябва да е меко, а яйцата - предварително извадени от хладилника. След като подготвите маслото и яйцата, пресейте брашното, а ябълките измийте, обелете и нарежете на полумесеци.
2
Разбийте първо мекото масло със захарта, след което добавете едно по едно яйцата, при непрекъснато разбъркване и накрая, малко по малко, отново при непрекъснато разбиване, добавете брашното с бакпулвера.
3
Получава се плътно кексово тесто. Изсипете тестото в предварително намазана с мазнина форма за печене, след което го разпределете равномерно в нея. Върху тестото наредете плътно нарязаните ябълки.
4
Печете немския бърз ябълков сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато ябълките леко хлътнат в тестото и сладкишът придобие апетитен златист цвят. 10 минути преди да извадите сладкиша от фурната може да го поръсите с 2 супени лъжици кристална захар за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
изкушение
7.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2016
Много вкусен! :)
6.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Вкусен
5.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Много вкусен сладкиш . У дома много го харесаха
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2015
В този вариант добавиш стафиди към тестото, а ябълките нарязах на едри резени :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: