Бързо пилешко фрикасе

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2010
Бързо пилешко фрикасе
 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
300 мл прясно мляко
1/2 глава лук
2 моркова
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
1 дафинов лист
4 стръка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бутчетата се слагат да се варят в подсолена вода.
2
В малка тенджерка се запържват лукът и морковите, нарязани на кубчета, и се доливат 100 мл вода. Щом водата изври, се сипва млякото, слага се дафиновият лист.
3
Когато зеленчуците са добре сварени, брашното се размива в 3 с. л. вода и на тънка струя се сипва млечно-зеленчуковата смес, като се бърка с вилица. Щом стане като каша, се отстранява от огъня.
4
Сварените бутчета се обезкостяват и се отделят жилите и кожичките. Месото се накъсва и се сипва в кашата. Поръсва се с наситнения магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2020
Супер е сз му добавих черен пипер!
6.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2017
Без прясно мляко и пак се получи добре.
5.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
Много вкусно, добавих и малко бял пипер, според мен му отива
4.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2016
Направих го с малка разлика. Добавих чесън и лимонов сок, а вместо олио използвах масло. Стана много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2013
Сварените бутчета се обезкостяват и се отделят жилите и кожичките. Месото се накъсва и се сипва в кашата. Поръсва се с наситнения магданоз и се сервира.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: