Медальони с бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2010
Медальони с бекон
 
Необходими продукти:
400 г телешко или свинско филе
100 г бекон
2 с. л. олио
клечки за зъби или дървени шишове за скара
сол и черен пипер на вкус
картофено пюре, пържени картофи, ориз, сотирани зе



Начин на приготвяне:
1
Медальони с бекон
Филето се реже на медальони с дебелина около 3 см. Овкусява се със сол и пипер и се увива с ленти бекон, които трябва да обхващат целия медальон отстрани. Беконът се закрепва с клечки за зъби.
2
Медальони с бекон 2
Медальоните се запечатват в загрятото олио, като се обръщат от всички страни за по 3–4 минути, след това се пекат във фурна около 7 минути на 200 градуса. Месото трябва да остане крехко вътре, в средата.
3
Медальони с бекон 3
При сервирането се отстраняват клечките за зъби и се гарнира с картофено пюре, пържени картофи, ориз, сотирани зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: