Винен кебап с картофено пюре

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2010
Винен кебап с картофено пюре
 
Необходими продукти:
700 г телешки шол
3 дафинови листа
1 глава лук
150 г моркови
1 връзка магданоз
750 мл червено вино
1 кубче телешки бульон
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
сол на вкус
600 г картофи
2 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 жълтък
1/4 връзка магданоз
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на хапки и се запържва в сгорещеното олио. Налива се виното и тенджерата се оставя на тих огън за около 30 минути. Ако е необходимо, се долива хладка вода.
2
Лукът и морковите се режат на кубчета и се добавят към месото, като то трябва да е почти сварено. Добавя се бульонът, разтворен в 200 мл вода.
3
Прибавят се дафиновите листа и наситненият магданоз. Когато всичко е готово, брашното се препича на сух тиган и на тънка струя се налива сосът от кебапа, като се бърка с вилица или телена бъркалка.
4
Картофите за пюрето се почистват и се обелват. Варят се цели, като във водата се сипват оцетът, олиото и сол. Когато се сварят, се пасират и към пюрето се добавят жълтъкът и наситненият магданоз.
5
Преди сервиране от пюрето се оформят розички с лъжица или с пош (картофени дукеси). Пекат се на горен реотан за 2–3 минути, до златистокафеникав цвят. Кебапът се сервира с картофените дукеси.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: