Баварски крем

Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2002
Баварски крем
 
Необходими продукти:
1 пакетче желатин (15 г)
100 мл вода
4 жълтъка
8 с. л. захар
300 г прясно мляко
1 ванилия
250 г сметана


Начин на приготвяне:
1
Баварски крем
Жълтъците се разбиват със захарта, докато станат пухкави. Налива се мляко. Сместа се изсипва в купа, която се поставя в дълбок съд с кипяща вода, без да допира дъното му.
2
Баварски крем 2
Разбива се с тел и се вари до получаване на лек крем. Желатинът се накисва във вода и след като набъбне, се прибавя към горещия крем. Разбърква се, докато се разтвори. Прибавя се ванилия.
3
Баварски крем 3
Кремът се оставя леко да се охлади. Сметаната се разбива на сняг и се размесва с охладения крем.
4
Баварски крем 4
Кремът се налива в порцеланови купички и се оставя на хладно за няколко часа, за да се стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: