Шоколадово парфе

Дата: 09.04.2005
Източник: Бон Апети
Шоколадово парфе
 
Необходими продукти:
225 г захар
3 белтъка
300 мл сметана за разбиване
250 мл сметана
250 г шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадово парфеЗахарта и белтъците се смесват в купа, която се поставя в съд с малко студена вода. Загрява се до температура 50 градуса, като се бие непрекъснато с тел. След това се разбива с миксер, докато белтъците станат на сняг.
2
Шоколадово парфе 2Сместа се поставя в пош и в подходяща намаслена тава се оформят целуки. Пекат се 4 часа във фурна при температура 50 градуса, като през половин час температурата се увеличава, докато достигне 200 градуса.
3
Шоколадово парфе 3Готовите целувки се поставят в основата на метален пръстен.
4
Шоколадово парфе 4Приготвя се крем “Ганаш”, като сметаната се загрява до кипване и в нея се разтопява шоколадът. С крема се покриват целувките в металните форми (той трябва да достига до половината на формата). Поставят се в хладилник, за да се стегнат.
5
Шоколадово парфе 5Сместа за декорация се приготвя, като останалата част от крем “Ганаш” се смесва с предварително разбитата, овкусена с малко ванилия сметана. С готовия крем се пълнят до горе изстиналите метални форми.
6
Шоколадово парфе 6Металният пръстен се маха внимателно. Десертът се сервира в порционни чинии, като отгоре с помощта на пош от останалия крем се декорира малка розичка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта