Шоколадово парфе

Гост: Жорж Лагард
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2005
Шоколадово парфе
 
Необходими продукти:
225 г захар
3 белтъка
300 мл сметана за разбиване
250 мл сметана
250 г шоколад


Начин на приготвяне:
1
Шоколадово парфе
Захарта и белтъците се смесват в купа, която се поставя в съд с малко студена вода. Загрява се до температура 50 градуса, като се бие непрекъснато с тел. След това се разбива с миксер, докато белтъците станат на сняг.
2
Шоколадово парфе 2
Сместа се поставя в пош и в подходяща намаслена тава се оформят целуки. Пекат се 4 часа във фурна при температура 50 градуса, като през половин час температурата се увеличава, докато достигне 200 градуса.
3
Шоколадово парфе 3
Готовите целувки се поставят в основата на метален пръстен.
4
Шоколадово парфе 4
Приготвя се крем “Ганаш”, като сметаната се загрява до кипване и в нея се разтопява шоколадът. С крема се покриват целувките в металните форми (той трябва да достига до половината на формата). Поставят се в хладилник, за да се стегнат.
5
Шоколадово парфе 5
Сместа за декорация се приготвя, като останалата част от крем “Ганаш” се смесва с предварително разбитата, овкусена с малко ванилия сметана. С готовия крем се пълнят до горе изстиналите метални форми.
6
Шоколадово парфе 6
Металният пръстен се маха внимателно. Десертът се сервира в порционни чинии, като отгоре с помощта на пош от останалия крем се декорира малка розичка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: