Баварски крем

Източник: Мая Георгиева
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 31.05.2014
Баварски крем
 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
300 г захар
6 яйца
150 г орехи
2 с. л. желатин
2 пакетчета ванилия


Начин на приготвяне:
1
Отделяме жълтъците от белтъците.
2
Към врящото мляко добавяме половината захар, жълтъците и 1 пакетче ванилия.
3
Варим на слаб огън при непрекъснато разбъркване, докато сместа започне да се сгъстява.
4
Оттегляме от котлона и добавяме предварително накиснатия в 1/2 к. ч. студена вода желатин.
5
Оставяме крема да се охлади много добре до стайна температура.
6
Разбиваме белтъците на сняг с останалата захар и 1 пакетче ванилия и добавяме смлените орехи и добре охладената жълта смес.
7
Разбъркваме до хомогенност и изсипваме в предварително навлажнена форма за кекс. Охлаждаме крема в хладилник или фризер, докато стегне. За да го извадим от формата трябва да я потопим за няколко секунди във вряща вода и да я обърнем върху подходящ поднос.
8
Нарязваме на филийки и поднасяме гарнирани с топинг по желание или подсладена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2014
Страхотен крем! Винаги съм го харесвала :)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2014
Чудесен резултат!Приготвих ги в индивидуални чаши,много е ефектно!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2014
При тази рецепта е важно да се знае,че жълтата смес трябва да е охладена много добре преди да се смеси с белтъчния крем,защото иначе рискувате крема да се пресече.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: