Белгийски шоколадов мус

Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2006
Белгийски шоколадов мус
 
Необходими продукти:
300 г натурален шоколад (80% какао)
100 мл сметана (40% масленост)
3 жълтъка
1 к. ч. кафе
3 с. л. захар
бишкоти и нуга стърготини за украса


Начин на приготвяне:
1
Белгийски шоколадов мус
Шоколадът се сипва в малка тенджера, налива се кафето и се загрява, докато шоколадът се разтопи. След това се сваля от котлона и се прибавят предварително разбитите жълтъци, като се бърка.
2
Белгийски шоколадов мус 2
В отделна купа се сипват сметаната и захарта и се разбиват на сняг. Постепенно се добавят към разтопения шоколад.
3
Белгийски шоколадов мус 3
Мусът се сипва в подходяща чаша. Украсява се с нуга стърготини и бишкоти, оставя се за кратко да стегне и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: