Бисквити „Сълзица“

Източник: Марина Рашкова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.02.2016
Бисквити „Сълзица“
 
Необходими продукти:
300 г бутертесто
1/2 ч. ч. захар
2 ванилии
1/2 ч. л. канела (по желание)



Начин на приготвяне:
1
Смесвате захарта с ванилията и канелата и разбърквате добре.
2
Върху кухненския плот поръсвате половината от сместа и отгоре разстилате бутертестото.
3
Поръсете с останалата захар и леко разточете с точилка.
4
Навийте тестото симетрично на рула от двете страни и го сложете във фризер за 20-30 минути.
5
След това нарежете рулото на филийки с помощта на тънък и остър нож.
6
Наредете нарязаните бисквити „Сълзица“ в тава, застлана с хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или докато придобият леко златист цвят.



Съвет:
Може да използвате кафява захар, а също и да добавите настъргана кора от 1/2 лимон (или портокал) или пък друг ваш любим аромат, а също и да пропуснете ванилията и/или канелата, ако не ви допадат.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2019
Вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2018
Много бърза, лесна и вкусна рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2017
Бързо, лесно и много вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2016
лесно и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: