Боб чорба със свински гърди

Познат и традиционен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 432


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бял боб
400 г свински гърди
1 печена червени чушка
1 стрък праз (само бялата част)
1 корен пащърнак
1 морков
1/2 с. л. джоджен
2 с. л. свинска мас
1/4 ч. л. див кимион
2 ч. л. пушен червен пипер
1 с. л. доматен концентрат
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Боб чорба със свински гърди
Накиснете боба за една нощ в студена вода. След това го отцедете. Залейте с вода и кипнете. Пак го отцедете, залейте го с вода и го сложете да се вари.
2
Боб чорба със свински гърди 2
Почистете праза, обелете моркова, пащърнака и печената чушка. Нарежете ги на дребно.
3
Боб чорба със свински гърди 3
Месото нарежете на кубчета, посолете го и го запържете в малко от маста до златисто. Извадете го.
4
Боб чорба със свински гърди 4
В същия съд поръсете леко стрития кимион и го запържете за кратко. Добавете и зеленчуците и ги запържете.
5
Боб чорба със свински гърди 5
Изсипете месото и запържените зеленчуци в тенджерата при боба.
6
Боб чорба със свински гърди 6
Поръсете с джоджен. Гответе, докато бобът се свари.
7
Боб чорба със свински гърди 7
Загрейте останалата мас и в нея разбъркайте пушения пипер и доматения концентрат.
8
Боб чорба със свински гърди 8
Веднага налейте черпак от чорбата. Изсипете в тенджерата и гответе още около 10 минути.
9
Боб чорба със свински гърди 9
Посолете и сервирайте с пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2019
Вкусна и питателна супа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: