Боб "Софенка"

Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2003
Боб
 
Необходими продукти:
300 г боб софенка (смилянски боб)
1-2 стръка праз
5-6 с. л. олио
1 ч. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Боб
Фасулът се накисва за една нощ, след което водата се изхвърля, залива се с нова и се кипва. Водата отново се изхвърля и се наливат 1,5 л студена вода. Фасулът се сварява и се отцежда, като се запазва кафена чашка от водата, в която е варен.
2
Боб
Празът се нарязва надребно и се запържва за минута в сгорещено олио. Поръсва се с червения пипер и брашното и се залива с бульона на фасула. Посолява се и се подправя с джоджен, чубрица и сол. Вари се на тих огън 2-3 минути.
3
Боб
Празът се прибавя към сварения фасул и се разбърква хубаво. Предястието може да се поднесе топло или охладено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: