Флен от червено цвекло, фенел и тофу

Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г качамак
1/2 кубче зеленчуков бульон
зелената част на 1 стрък пресен лук
100 г тофу
3 яйца
1 глава червено цвекло (200 г)
1 глава фенел (200 г)
1 червена чушка
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Флен от червено цвекло, фенел и тофу
Бульонът се стрива в 750 мл подсолена вода. Когато водата кипне, се изсипва качамакът и се вари 2 минути, като се бърка непрекъснато.
2
Флен от червено цвекло, фенел и тофу 2
Лукът се нарязва наситно и се прибавя към сварения качамак. Разбърква се добре и се разпределя в предварително намазнена тава, а повърхността се заглажда с шпатула.
3
Флен от червено цвекло, фенел и тофу 3
Фенелът се нарязва на полумесеци и се сварява в подсолена вода. След това се поставя в кухненски робот заедно с почистеното и нарязано надребно цвекло и се смила.
4
Флен от червено цвекло, фенел и тофу 4
Щом стане на пюре, се добавят 2 от яйцата и нарязаното на по-дребно тофу. Посолява се и продължава да се мели, като се добавя и третото яйце. Сместа се разпределя в намазнени купички за печене.
5
Флен от червено цвекло, фенел и тофу 5
Купичките се поставят в тава, в която се налива 1 пръст вода. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна около 30 минути.
6
Флен от червено цвекло, фенел и тофу 6
Фленът се изважда внимателно от купичките. Сервира се върху канапе от качамак и се украсява с ивици червена чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: